Avrupa

İngiltere'deki cinayete iki gözaltı

Polis, 29 yaşındaki biri kadın iki kişinin, bir askerin başkent Londra'da satır ve bıçakla öldürülmesini planlamasından şüpheleniyor.

Haberin Öne Çıkanları

Scotland Yard açıkladı

Londra'ya takviye polis

Tedavileri sürüyor

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede bıçak, satır ve pala bulunmuştu. [Reuters]
ingiltere'nin başkenti londra'da çarşamba günü iki saldırganın bir askeri sokak ortasında bıçak ve satırla öldürülmesine ilişkin olarak iki kişi daha gözaltına alındı.
 
ingiliz polis teşkilatı scotland yard perşembe günü 29 yaşındaki bir kadın ve bir erkeğin cinayeti planlamak şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı.
 
londra'nın güneydoğusundaki woolwich'te bulunan kraliyet topçu birliği kışlası yakınlarında öldürülen askerin kimliğinin drummer lee rigby olduğu açıklandı. ingiltere savunma bakanlığı, rigby'nin 2009 yılından afgansitan'da görev yaptığını bildirdi.
 
güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirilen saldırganların kimlikleri ise açıklanmadı. zanlılardan birinin 10 yıl önce islam'a dönmüş 28 yaşında bir nijeryalı olduğu belirtiliyor. yaralanan saldırganların tedavisi hastanede devam ediyor.
 
saldırının ardından essex ve gillingham'daki iki camiye saldırı düzenlenmişti. essex'teki camiye elinde bıçakla giren 43 yaşındaki bir kişi güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı. bir başka kişi ise gillingham'daki camiye ırkçı saldırı düzenlediği şüphesiyle gözaltına alınmıştı.
 
woolwich bölgesinde saldırıya tepki gösteren aşırı sağcı grup ingiliz savunma ligi'nin üyeleri ise müslümanlar aleyhine sloganlar atarak, polisle çatışmıştı. 
 
bu arada, londra'ya bin 200 polisin takviye olarak gönderildiği bildirildi.
 
'dişe diş, kana kan'
 
saldırganlar, ingiliz askerini sokak ortasında öldürdükten sonra ellerindeki satırı sallayarak kameralara konuşmuş ve "dişe diş, kana kan" diye bağırmışlardı. polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemede kasap bıçakları ile birer satır ve pala bulmuştu.
 
olayın ardından ingiltere başbakanı david cameron fransa ziyaretini yarıda keserek, durumu değerlendirmek üzere ülkesine dönmüştü. cameron saldırıyı, islam'a ve ingiltere'ye bir çok katısı olan müslümanlara ihanet olarak nitelemişti.
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;