Ortadoğu

İran ve Rusya nükleer işbirliğini artırıyor

İran ve Rusya, nükleer ve diğer enerji alanlarında işbirliğini genişletecek anlaşmalar imzaladığını duyurdu.

Konular: Dünya, İran, Rusya

Haberin Öne Çıkanları

İran ve Rusya anlaştı

Nükleer işbirliği

Bakan açıkladı

iran ve rusya nükleer işbirliğini artırma konusunda anlaştı.

resmi iran ajansı irna'nın haberine göre, iran dışişleri bakanı ali ekber salihi, tahran'ı ziyaret eden rusya enerji bakanı sergey şmatko'yla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada iki ülke arasında nükleer konularda ve diğer alanlarda önemli anlaşmalar imzalandığını belirtti.

iran, rus bakanın da açılışına katılacağı, bugün faaliyete geçecek buşehr enerji santralini rusya'nın da yardımıyla inşa etti.

iran ve rusya arasındaki ilişkiler daha önce s300 füzeleri yüzünden gerilmişti. rusya bm güvenlik konseyi’nin iran’a yönelik yaptırım kararı kapsamında tahran’a füzeleri satmaktan vazgeçmişti. gelişme üzerine iran da konuyu uluslararası mahkemeye taşıma kararı almıştı.

iran’ın moskova büyükelçisi mahmud reza secadi, moskova’da düzenlediği basın toplantısında “s-300 füze savunma sistemlerinin satılmasının, hukuki açıdan bm güvenlik konseyi kararlarıyla bir ilgisi yok. rusya’ya konuyla ilgili yardımcı olması için mahkemeye başvuruda bulunduk. böylece rusya da mahkemenin bu kararını delil olarak kullanabilecek" ifadesini kullanmıştı.

batı ülkeleri iran’daki nükleer faaliyetleri endişeyle izliyor. rusya’nın bölgedeki yatırımları ve desteği ise sürüyor.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;