Ortadoğu

İran'da siyasi af

Batı ile diyalog arayışındaki İran'an bir jest daha: 80 siyasi tutuklu serbest. Af, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, BM Genel Kurulu'na hitabı öncesine denk geldi.

Konular: İran

Haberin Öne Çıkanları

İran'da siyasi af

Batıyla dialog arayışı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, batıya ılımlı mesajlar veriyor.

iran dini lideri ayetullah ali hamaney, aralarında 2009 seçimlerini sonrası tutuklananların da olduğu 80 kişiyi kapsayan siyasi affı onayladı.

iran yargı erki sözcüsü gulamhüseyin muhsini ejei, 80 tutukludan bazılarının cezalarının tamamen affedileceğini, bazılarının cezalarının da bir bölümünün azaltılacağını söyledi. ejei, “ülke güvenliğini tehdit etmekten” mahkum olan tutukluların serbest bırakılmasına devam edileceğini açıkladı.

siyasi tutukluların affı, iran cumhurbaşkanı hasan ruhani’nin birleşmiş milletler genel kurulu’nda yapacağı konuşmanın öncesine rastlıyor. siyasi af, batının iran’ın insan hakları siciline yönelik eleştirileri azaltmayı hedefleyen bir adım olarak yorumlanıyor.

siyasi af, ruhani, uluslararası tecrite son vermek için yaptığı ilk jest değil. yahudi bayramını kutlayan bir tweet atan ruhani, new york’taki bm genel kurul toplantılarına iran meclisi üyesi yahudi bir milletvekili olan siamak moreh sedgh ile katılıyor.

ruhani'nin selefi mahmud ahmedinejad, "yahudi soykırımının bir mit" olduğu yolundaki açıklamalarıyla tepki çekmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;