Suriye'de iç savaş
İranlı komutan Suriye'de öldürüldü
Suriye’de Şii kutsal mekanlarını korumakla görevlendirilen, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Fatimiyyun Tugayları Komutanı Ali Rıza Tevassuli, Dera kentindeki çatışmalarda öldü.

iran resmi haber ajansı fars’in haberine göre, iran devrim muhafızları'na bağlı fatimiyyun tugayları'nın komutanı ali rıza tevassuli, yardımcısı rıza bahşi ve yanlarındaki 5 iranlı asker dera kentinde öldürüldü.
irak ve suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden iran, işid'in ilerlemesinin ardından ‘kutsal mekânları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak’ gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduğunu açıklamıştı.
iran yönetimi, irak’ta mezhepçi ve ayrımcı politikalar yürüttüğü gerekçesiyle ülkedeki farklı kesimler tarafından eleştirilen ve görevini şii siyasetçi haydar ibadi’ye devreden eski başbakan nuri maliki’nin en büyük destekçisiydi.
iran devrim muhafızları'nın dış operasyon gücü kudüs gücü'nün başındaki isim general kasım süleymani'nin irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoğraflar iran basını tarafından yayınlanıyor.
son olarak üst düzey bir iranlı komutan, israil’in suriye’nin kuneytra bölgesinde gerçekleştirdiği ve altı hizbullah mensubunun öldürüldüğü saldırıda yaşamını yitirmişti.
hizbullah’ın kısa bir süre önce gerçekleştirdiği misilleme saldırısında da iki israil askeri ölmüştü.
kaynak: al jazeera ve aa
Yorumlar