Suriye'de iç savaş

IŞİD ve Nusra Hizbullah'a saldırdı

IŞİD destekli Nusra Cephesi'nin yüzlerce üyesi Lübnan'a girip Hizbullah hedeflerine saldırdı. Çatışmada 10 Hizbullah mensubu ve 16 Nusra üyesi öldü.

Lübnanlı Şii grup Hizbullah Suriye'de Esed rejiminin yanında savaşıyor. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

suriye'nin kuzeyinde kürtlerle çatışan işid üyeleri ile onlara destek veren el kaide bağlantılı nusra cephesi güneyde lübnan sınırında hizbullah üyelerine karşı ağır saldırıya geçti. hizbullah’a yakın bir kaynak, işid destekli nusra cephesi üyelerinin suriye sınırını geçerek şii hizbullah grubuna ait 10 farklı üsse saldırdığını söyledi. reuters’a konuşan kaynak çatışmalara yüzlerce nusra ve işid üyesinin katıldığını belirtirken, saldırıda 16 nusra üyesi ve 10 hizbullah mensubunun öldüğünü söyledi. bekaa vadisi’ndeki hizbullah üyelerinin de saldırıya uğrayan üslere yardıma gitti.

lübnanlı şii grup hizbullah suriye’deki iç savaşta esed rejiminin askeri sahadaki en önemli müttefiklerinden. iran tarafından da desteklenen hizbullah, suriye’nin güneyindeki lübnan kasabası arsal ve civarını kontrol ediyor. 

ağustos ayında işid ve nusra üyeleri sınırdaki arsal kasabasına baskın düzenleyip 32 lübnan askerini rehin almıştı. 

nusra tüm girişimlere rağmen 3 lübnanlı asker rehineyi öldürmüştü. 

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;