IŞİD

IŞİD'in can damarına darbe

ABD öncülüğündeki koalisyon, IŞİD'in Suriye’den Irak'a sevkiyat için kullandığı stratejik bir bölgenin, karadaki IŞİD karşıtı birlikler tarafından alındığını duyurdu.

Konular: IŞİD, Suriye, Irak, Ortadoğu
PYD'nin silahlı kanadı YPG, Suriye'nin kuzeyinde Irak Şam İslam Devleti'ne karşı savaşıyor. [Fotoğraf: Al Jazeera]

koalisyon komutanlığı, hava saldırılarıyla desteklenen, pkk'nın suriye kolu pyd'nin silahlı kanadı ypg'nin, suriye’nin kuzeydoğusundaki haseke şehrine bağlı tel hamis civarındaki “kritik araziyi” yeniden ele geçirdiğini duyurdu.

hava operasyonlarını yürüten amerikalı korgeneral james terry, “bu operasyon, işid karşıtı güçlerin işid’in bölgedeki nüfuzunu daha da kırma kapasitesini gösteriyor” dedi.

açıklamada, yerel güçlerin bu bölgedeki işid direnişinin üstesinden geldiği ve örgütün serbestçe hareket etmesini engellediği belirtildi.

koalisyon komutanlığı, örgütün personel ve materyallerini irak’a taşımada kullandığı ana güzergâhlara erişiminin önlendiğini de ifade etti.

işid’in irak’a giden ikmal ve iletişim yolunun kritik kısımlarının ele geçirilmesinin yanı sıra suriye’nin kuzeydoğusundaki cezire bölgesinde diğer önemli noktalar da geri alındığı ve bu bölgedeki 94 köyün kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

operasyon süresince koalisyon güçlerinin de hava saldırısı desteğinde bulunduğu kaydedilen açıklamada, saldırılar sonucu örgütün birçok silah, araç ve muharebe pozisyonlarının imha edildiği belirtildi.

hedef irak-suriye sınırını temizlemek

işid, 10 haziran 2014'ten beri irak'ın ikinci büyük kenti musul'u elinde tutuyor.

irak ordusu ve peşmerge birlikleri, sünni arap nüfusun çoğunlukta olduğu musul ilini kurtarmak için koalisyon güçlerinin desteğinde hazırlıklarını sürdürüyor.

musul'u kurtarmak için en önemli hazırlıklardan biri de irak'ın suriye sınırını temizlemek ve örgütün oradan ikmâl yapmasını engellemek.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;