İsrail - Filistin sorunu
İsrail bir Filistinliyi öldürdü
İsrail askerleri bu sabah erken saatlerde Kudüs ve Batı Şeria arasında yer alan Kalendiya Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskında İsrail askerleri bir Filistinliyi öldürdü.

bölgedeki al jazeera kaynaklarının aktardığına göre baskın sırasında kampta kalan filistinliler ile israil askerleri arasında çatışma çıktı. filistinlinin çatışma sırasında israil askerlerinin açtığı ilk ateşte öldürüldüğü vurgulandı.
hastane kaynakları ölen 21 yaşındaki filistinlinin isminin mahmud advan olduğunu açıkladı.
ramallah tıp kompleksi müdürü ahmed beytavi, israil askerleri tarafından gerçek mermiyle baş ve çenesinden vurulan advan'ın ölü olarak hastaneye getirildiğini söyledi.
sık sık baskın düzenleniyor
israil askerleri güvenlik bahanesiyle batı şeria'daki kalendiya mülteci kampı'na ara ara baskınlar düzenleyip gençleri tutukluyor.
israilli askerlerinin 27 ağustos 2013’te kalendiye mülteci kampı'na düzenlediği baskında biri bm görevlisi, üç kişi hayatını kaybetmişti.
bugün düzenlenen baskınında gözaltı olup olmadığı bilinmiyor.
1949'da kurulan kalendiye kampında 10,000'den fazla filistinli mülteci yaşıyor.

kaynak: al jazeera
Yorumlar