Çalışma hayatı

İşsizlik arttı

İşsizlik, geçen yıl Aralık'ta bir önceki yılın aynı ayına göre 1,9 puanlık artışla yüzde 12,7 oldu. Aynı dönemde işsiz sayısı 668 bin kişi arttı.

[Fotoğraf: AA]

türkiye istatistik kurumu (tüik), 2016 aralık ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı. buna göre, türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı aralık'ta bir önceki yılın aynı dönemine göre 668 bin kişi artarak 3 milyon 872 bin kişiye ulaştı. aynı dönemde işsizlik oranı 1,9 puan artarak yüzde 12,7 oldu.

işsizlik oranı, aralık'ta bir önceki aya göre de 0,6 puan arttı. söz konusu oran, kasım'da yüzde 12,1 seviyesindeydi.

aralık'ta tarım dışı işsizlik 2,2 puanlık artışla yüzde 14,9 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 4,8 puanlık artışla yüzde 24'e ulaştı. işsizlik, 15-64 yaş grubunda 1,9 puanlık artışla yüzde 12,9 oldu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;