Türkiye
İstanbul'a iki saat kar yetti
Trafikte araçlar kıpırdayamadı, metrobüs seferleri durunca bazı İstanbullular Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti. Kentte salı gecesi sıcaklık eksi dört dereceye inecek.
Haberin Öne Çıkanları
Eve dönüş çilesi
Kar yolları kapattı
Çığ uyarısı yapıldı

türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı istanbul'u beyaza bürürken, istanbullular pazartesi akşamı evlerine güçlükle ulaşabildi. saat 17.00'ye doğru, hava kararırken kent merkezine ulaşan kar yağışı şiddetini giderek artırdı ve istanbul boğazı'ndaki arabalı vapur seferleri durduruldu. aynı dakikalarda evlerine gitmek için işlerinden çıkan istanbullular yollarda kaldı.
özellikle boğaziçi ve fatih sultan mehmet köprüsü (fsm) girişlerinde kilometrelerce kuyruk oluşurken, ikinci köprüdeki kuyruk mahmutbey gişelere kadar uzadı. şişli, çağlayan, mecidiyeköy ve anadolu yakasının büyük bir kesiminde trafikteki araçlar yerlerinden kıpırdayamadı, bazı sürücüler kontak kapattı.

metrobüs hattını kullanan binlerce kişi de duraklarda mahsur kaldı, mecidiyeköy ve zincirlikuyu duraklarına gelen yolcular soğuk ve kar yağışı altında uzun süre bekledi. kar yağışı seferleri durdurunca yaşanan izdiham sonucu tartışmalar çıktı. metrobüs yoluna giren bir araç da uzun süre metrobüsün çalışmasını engelledi.
bazı yolcular metrobüsten inerek güzergahta yürüdü ve boğaz köprüsü'nü yaya halde geçti.
bazı yolcular metrobüsten inerek güzergahta yürüdü ve boğaz köprüsü'nü yaya halde geçti.
mecidiyeköy'den üsküdar dört saat
boğaz köprüsü'nü araçlarıyla geçmek isteyenler mecidiyeköy'den üsküdar'a dört saatte ulaşabildi. trafikteki yoğunluk sürerken istanbul'un pek çok noktasında binden fazla maddi hasarlı kaza da meydana geldi.
sıcaklık eksi dört dereceye düşecek
istanbul'da gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı, salı ve çarşamba geceleri de yer yer sürecek. kentte salı gecesi kuvvetli buzlanma bekleniyor, hava sıcaklığı eksi dört dereceye inecek. özellikle köprü ve viyadüklerdeki buzlanmaya dikkat edilmeli.

afet koordinasyon merkezi'nin (akom) verdiği bilgiye göre, kent genelinde belediye ekipleri tuzlama çalışmaları yapıyor.
bursa-istanbul yolu kapanıp açıldı
marmara bölgesi'nin ikinci büyük kenti bursa'da da, pazartesi gecesi kar yağışı nedeniyle istanbul'a gidecek otobüslere yola çıkış izni verilmedi. özellikle süpürgelik mevkisi ve dürdane rampasında yaşanan buzlanma ve devam eden kar yağışı nedeniyle bursa-istanbul yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.
istanbul-ankara yolunun geçiş noktası bolu dağı'nda da, kar yağışı trafik akışını aksatıyor. düzce kent merkezinde kar kalınlığı 45 santimetreyi buldu.
tipide mahsur kaldılar
sivas-erzincan yolunda tipi sonucu onlarca araç mahsur kaldı. araçlarda bulunan 250'ye yakın kişi kurtarıldı, yolcular geceyi karayolları'na bağlı kızıldağ bakımevi'nde geçirdi.
karadeniz'e çığ uyarısı
akdeniz ve ege bölgeleri dışında türkiye'nin tamamında bir haftadır görülen kar yağışı sonucu başta doğu ve güneydoğu anadolu olmak üzere binlerce köye ulaşım sağlanamıyor. kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşayan karadeniz bölgesi'nde, gümüşhane, bayburt, artvin, trabzon ve rize için çığ uyarısı yapıldı.
okullara kar tatili
kar altındaki illerden bartın, ordu, samsun, çorum, zonguldak ve giresun'da okullar tatil edildi.
kaynak: ajanslar
Yorumlar