Türkiye

İstanbul'da otobüsün yakıt deposu patladı: 26 yaralı

İstanbul'un Aksaray semtinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisleri taşıyan otobüs üst geçide çarptı. Otobüsün yakıt deposunun patlaması sonucu, 20'si polis 26 kişi yaralandı.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

sivil dayanışma platformu'nun düzenlediği ''milyonlarca nefes teröre karşı tek ses'' mitinginde güvenlik önlemi almak için yenikapı yönüne giden polislerin bulunduğu otobüs  halkalı-sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. çarpma sonucu otobüsün yakıt deposu patladı. yenikapı'daki mitingde görevli polis ekiplerini taşıyan iett otobüsü, halkalı-sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. çarpmanın ardından meydana gelen patlamada, 20 polis ile 6 zabıta memuru yaralandı. istanbul emniyet müdürü mustafa çalışkan, bir polis memurunun durumunun ağır olduğunu söyledi.

istanbul emniyet müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "yenikapı miting alanında yapılacak 'teröre karşı tek ses' konulu açık hava toplantısı için görevlilerimizi taşıyan iett otobüsü, fatih ilçesi namık kemal caddesi üzerinde tren üst geçidine sıkışmış, sıkışma sonucu otobüsün gaz sistemine bağlı olarak patlama meydana gelmiştir. 20 polis ve 6 belediye zabıta görevlileri yaralanmış, yaralılardan 3 görevli ameliyata alınmış, durumu hafif olan diğer görevlilerin ayakta tedavileri yapılarak taburcu işlemleri başlatılmıştır" denildi.

emniyet müdürü: otobüsün doğalgaz sistemiyle ilgili

yaralılar başta istanbul eğitim ve araştırma hastanesi olmak üzere, çapa ve cerrahpaşa'daki tıp fakültesi hastanelerine kaldırıldı. durumu ağır olduğu belirtilen bir polis ve zabıta memuru samatya'daki istanbul eğitim ve araştırma hastanesi'ne kaldırıldı.

istanbul emniyet müdürü mustafa çalışkan da yaralılardan 11'inin bulunduğu samatya'daki istanbul eğitim ve araştırma hastanesi'ne geldi. yetkililerden bilgi alan çalışkan, çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. çalışkan, “otobüsün doğalgaz sistemiyle ilgili bir şey. arkadaşlar ilgileniyor. bir arkadaşımızda biraz sıkıntı var. diğerleri hafif yaralı" dedi.

kaynak: dha, aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;