Afrika

Kabindeki delikle iniş yaptı

Somali'den Cibuti'ye giden, Dubai merkezli DAALLO havayollarına ait yolcu uçağında kalkıştan hemen sonra meydana gelen patlamada 1 kişi ölürken, patlama sonrası uçağın içinde çekilmiş görüntüler paylaşıldı. ABD'li yetkililer patlamada bomba ihtimalinin güçlü olduğunu söyledi.

Konular: Afrika

patlamanın etkisiyle uçak pencerelerinden ikisinin kırılırken, uçağın gövdesinde yırtık oluştu.  oksijen maskelerin açıldığı görülüyor.  somali içişleri bakanlığı yetkilileri, başkent mogadişu'dan cibuti'ye giden daallo havayollarına ait 3159 sefer sayılı uçakta meydana gelen patlamanın sebebinin araştırıldığını söylerken, abd hükümet yetkilileri patlamaya bir bombanın neden olmuş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti. 

mogadişu hava alanına iner inmez uçağa itfaiye tarafından müdahale edildiğini belirten yetkililer, olayın kesin sebebine ilişkin açıklama yapmak için henüz erken olduğunu kaydetti.

yetkililer, olayda yaralanan iki yolcunun mogadişu'daki hastanede ayakta tedavi gördüğünü bildirdi. bir kişi ise açılan delikten düşerek öldü. 

mürettebat ile birlikte 62 kişiyi taşıyan uçağın yolcularının bir kısmının başka bir uçakla cibuti'ye gönderildi. 

uçakta 10 türk yolcu bulunuyordu. türk yolculardan mehmet gümüşdağ, uçağın mogadişu hava alanından bugün tsi 15.00 sularında havalandığını, kalkıştan bir süre sonra patlama sesi duyduklarını ve yanık kokusu geldiğini anlattı. gümüşdağ, yolcuların panik yapmaması için anons yapıldığını ve uçağın başarılı bir şekilde mogadişi havalimanına inmesinin ardından kendilerinin uçaktan tahliye edildiğini söyledi.

gümüşdağ, uçakta bulunan 10 türk yolcunun da sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;