Libya'da İç Savaş
Kaddafi güçlerinden sert direniş
Devrik Libya liderine bağlı kuvvetler Beni Velid kentinde karşı saldırı başlatırken, Sirte şehrinde de Ulusal Geçiş Konseyi birliklerine teslim olmuyor.
Haberin Öne Çıkanları
Muhaliflerden son çağrı
'Sirte'ye yaklaşmak zor'

devrik libya lideri muammer kaddafi’ye bağlı güçler, beni velid kentinde ulusal geçiş konseyi (ugk) birliklerine saldırdı. kente yakın bir bölgede bulunan al jazeera muhabiri anita mcnaught, çatışma beklenmemesine rağmen kaddafi güçlerinin bölgedeki ugk savaşçılarına rastgele ateş açtığını aktardı. mcnaught, dün yaşanan çatışmalarda darbe alan muhalif birliklerin bu gelişmeden ders aldığını ve bugün devam eden çatışmalarda daha az zaiyat verdiğini söyledi.
direniş sürüyor
kaddafi'nin memleketi sirte’de de rejim yanlısı güçlerin direnişi sürüyor. ancak muhalifler kenti ele geçirmek için mücadeleye yeniden başladı.
muhalif birlikler, sirte’ye baskın için kentin beş kilometre yakınında yeniden toplandı. al jazeera muhabiri hoda abdel hamid’e göre muhaliflerin ağır silahlarına ve tanklarına rağmen kente yeniden yaklaşmaları zor oldu. kaddafi güçlerinin kentte muhaliflere karşı yoğun bir propaganda yürüttüğünü söyleyen abdel hamid, insanların köylerini boşaltarak kaçtıklarını aktardı.
ugk sirte temsilcisi hasan durayi, konseye bağlı birliklerin henüz kentin kontrolünü tam olarak ele geçirmediğini belirterek, kaddafi'nin oğullarından mutassım'ın sirte'de görüldüğüne dair haberler aldıklarını ancak çatışmaların yoğunlaşmasının ardından mutassım'ı gören olmadığını kaydetti.
ugk'dan 'son çağrı'
ugk’nin askeri sözcüsü ahmed bani, ağır çatışmaya rağmen beni velid ve sirte’nin birkaç gün içinde muhaliflerin kontrolüne gireceğini söyledi. bani, kaddafi’ye bağlı kuvvetlerin ugk safına katılmaları için ‘son çağrıyı' da yaptı. çağrıya kulak vermeyen askerlerin ihanetle suçlanacağını kaydeden bani, ordu mensuplarının muhalif birliklere entegre olmasının yeni dönemde kurulacak milli ordu için gerekli olduğunu kaydetti.
Yorumlar