Libya'da yeni dönem
Kaddafi’nin oğlu yargılanıyor
Libya'da aralarında öldürülen devlet başkanı Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam'ın da bulunduğu 37 kişinin davası başladı. Seyfülislam ve diğer sanıklar, ‘barışçıl göstericileri öldürmek’le suçlanıyor.

mahkeme libya’nın başkenti trablus’ta yapıldı ancak seyfülislam kaddafi zintan beldesinde tutuldu. seyfülislam’ın duruşması önceki duruşmalarda da olduğu gibi bulunduğu yerden televizyon ekranı aracılığıyla yapıldı.
seyfulislam, ismi açıklanmayan libyalı kadın bir avukatın kendisini savunmasını istedi. aynı dava kapsamında yargılanan eski istihbarat şefi abdullah es-senusi ise duruşmaya avukatı olmadan katıldı.
seyfulislam kaddafi, eski başbakan el-bağdadi el-mahmudi, istihbarat şefi es-senusi ve dış güvenlik teşkilatı'nın eski başkanı buziyd durda gibi rejimin sembol isimlerinin de aralarında bulunduğu 37 kişi, 17 şubat 2011'de başlayan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak ve göstericileri öldürmek" suçlamasının yanı sıra "işlenen katliamlara katkı sağlamak, köy ve şehirleri kuşatma altına almak ve kamu mallarını zarara uğratmak" gibi suçlamalarla yargılanıyor.
kaynak: aa
Yorumlar