Mısır'da darbe dönemi
Kahire’de 6 ölü
Mısır'da anayasa referandumu sonrası başlayan darbe karşıtı protestolarda ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Onlarca kişi de yaralandı.

başkent kahire'de, devrimin üçüncü yıl dönümü olan 25 ocak’ta yapılacak gösteriler için çağrıda bulunan darbe karşıtlarına polis ateş açtı. elf mesken’de 4 kişi öldürüldü.
onlarca yaralının olduğu elf mesken meydanı’nda 50 kişi, meydanda kurulan sahra hastanesinde tedavi ediliyor.
aktivist gazetecilerden muhammed ali, al jazeera’ye göstericilerin pompalı tüfeklerden açılan ateşle vurulduğunu, bir tanesinin de ağır yaralı olduğunu söyledi.
göstericiler, elf mesken meydanı’na girişlerinin polis ve baltacılar tarafından engellendiğini söylüyor.
eylemciler polisin kahire’deki ezher üniversitesi kampüsünü de basarak, göz yaşartıcı gaz kullandığını ve pompalı tüfeklerle ateş açtığını ifade etti.
polis baskını, perşembe günü iki öğrencinin ölmesi üzerine başlayan protestolara karşı yapıldı. göstericiler polisin şiddete son vermesini ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istiyor.
kahire'de ayrıca nasr, muadi, imbabe, itfayh, şebra hayme, matriye, ve hadaik bölgelerinde de gösteriler düzenlendi.
öte yandan mısır sağlık bakanlığı cumartesi yaşanan olaylarda ölenlerin saysının 4 olduğunu duyurdu.
kaynak: al jazeera ve ajanslar
Yorumlar