Kürt sorunu

Kandil'den Öcalan'a 7 sayfalık mektup

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubun yanıtını KCK yöneticilerinden teslim aldı.

Buldan ve Baluken, Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. [DHA]
11 ocak'ta imralı adası'nda görüştükleri pkk lideri abdullah öcalan'ın kandil'deki kck yöneticilerine yazdığı 20 sayfalık mektubun yanıtını alan bdp grup başkanvekilleri pervin buldan ve idris baluken türkiye'ye döndü. 
7 sayfadan oluşan mektup adalet bakanlığı'na teslim edilecek. bakanlık üzerinden mektup abdullah öcalan'a iletilecek.
doğan haber ajansı'nın haberine göre kck'nın yazdığı mektup, örgütün bütün birimlerinin görüşleri alındıktan sonra kaleme alındı. 
imralı ziyareti bu hafta sonu
buldan ve baluken, bu hafta sonunda imralı'ya giderek öcalan'la yeniden bir araya gelecek. görüşmenin tam tarihi hafta içinde kesinleşecek. 
bdp heyeti, 11 ocak'ta abdullah öcalan'la görüştükten sonra, kck yetkililerine yazılan mektubu kandil'e götürmüştü. 
iki kez mektubun yanıtını almak için kandil dağına giden heyet, yanıt hazır olmadığı için kandil'in mektubunu alamamıştı. 
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;