Türkiye

Kapıkule'de 15 km tır kuyruğu

Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda rüşvet operasyonu düzenlendi, 35 kişi gözaltına alındı. Personel sayısı azalınca, sınırın Türkiye tarafındaki Kapıkule'de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Konular: Türkiye
Kuyrukta bekleyen şoförlerin en büyük şikayeti uykusuzluk. [AA]

türkiye’nin çeşitli illerinden yükledikleri ihraç ürünlerini avrupa ülkelerine götürmek için kapıkule sınır kapısına gelen tırlar 15 kilometre kuyruk oluşturdu. kuyruğun nedeni türkiye tarafındaki bir aksaklıktan değil bulgaristan sınır kapısındaki sorundan kaynaklanıyor.

kapıkule sınır kapısı’ndaki yetkililer bulgaristan'ın kapitan andeevo sınır kapısı'nda görevli personelden 35'inin rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alındığını ve personel sayısının az olduğunu söyledi. 

yükünü almanya’ya götürmek için yola çıktığını ve 3 gün önce kapıkule sınır kapısı’nda kuyruğa girdiğini belirten tır şoförü 40 yaşındaki namık kemal, uykusuz, aç susuz beklemekten bıktıklarını söyledi.

bulgaristan’da bulunan tüm sınır kapılarından geçerken yıllardır rüşvet verdiklerini, buna alıştıklarını anlatan 14 yıllık tır şoförü namık kemal başka türlü geçemediklerini savundu.

polanya’ya gitmek için iki gündür beklediğini söyleyen güler özen de, "yemek yiyebileceğimiz bir lokanta, tuvaletimizi yapacağımız bir tesis yok. kuyruk ilerleyip sıramız geçmemesi için uyumuyoruz. perişanız, buna bir çare bulunması gerekir" dedi.

yetkililer aynı benzer yoğunluğun bulgaristan tarafında da yaşandığını belirtti.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;