Türkiye Süper Ligi

Kasımpaşa beş maç sonra kazandı

Süper Lig'de 28'inci hafta maçında Kasımpaşa deplasmanda, Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup etti. İstanbul ekibi beş maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

Konular: Spor, Futbol
Kasımpaşa, Önder Özen yönetiminde ilk galibiyetini kazandı. [Fotoğraf: AA]

kasımpaşa yeni teknik direktörü önder özen ile çıktığı ikinci maçta ilk galibiyetini kazandı. 

rize yenişehir stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı da konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golleri 21 ve 62'de oscar scarione ile 68'de ryan babel attı. rize'nin tek golü 72'de leonard kweuke'den geldi.

lacivert beyazlı takımda alpaslan öztürk 65'te kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 

beş maç sonra kazanan kasımpaşa puanını 32'ye yükseltti. üst üste üçüncü maçını kaybeden çaykur rizespor ise 28 puanda kaldı.

karaman: iyi oynamadık

çaykur rizespor teknik direktörü hikmet karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendi sahalarında arzu etmedikleri bir sonuç aldıklarını ifade etti.

kazanıp bir çok şeyi halledebilecekleri haftada işi zora soktuklarını vurgulayan karaman, "gol yediğimiz dakikaya kadar istekli takım görüntüsü çizdik. yediğimiz golde ayağımızdaki topu kaptırdık. rakibin hücumdaki oyuncuları son derece yetenekli. maç içerisinde bunu çok net gördük" dedi.

rakibin 10 kişi kaldığını ve bitime 20 dakika kala 3-1'i bulduklarını vurgulayan karaman, "sabırlı olup takım olgusunu göstermeliydik. daha fazla pozisyon üretilip rakibi demoralize edebilirdik. iyi oynamadık, doğru pozisyon alamadık ve beklemediğimiz bir yenilgi aldık. bu hafta maç sonuçlarını bekleyeceğiz. geleceğe güvenle bakmak yerine biz tersini yaptık. gerekli dersleri hafta içi çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

son üç maçtır sürekli geriye düştüklerini kaydeden karaman, şöyle devam etti:

"geriden gelmek takımı bozuyor. en önemli şey oyunu iyi kritik edebilme ve hatalardan uzaklaşarak iyi yönde geliştirme. analizleri yapıp çalışacağız. önce sonuçlara bakacağız. belki sonuçlara göre alt sıralarla 7 puanlık farkı koruyabiliriz ama bu önemli değil. kardemir karabükspor maçında hatalardan arınmalıyız."

kasımpaşa teknik direktörü önder özen ise maç öncesi çaykur rizespor'un sadece bir puan önünde olduklarını, düşme hattının üzerindeki iki takımın çok zor bir maça çıktığını ifade etti.

sıralamada kendilerinin altındaki takımların hedefi konumunda olduklarını kaydeden özen, "hedef olmaktan kurtulmak isteyen iki takım oynadı. yer değiştirme durumu vardı. kaybetseydik alt sıraların ilk hedefi biz olacaktık. ne olursa olsun hedef olmadan şehre dönmek için mücadele ettik. oyun olarak tarzımızı değiştirdik. çok farklı kazanacağımız bir maçı 3-1 kazandık" dedi.

çaykur rizespor karşısında bazı oyuncuların gerçek kimliğini yeniden sergilediğine işaret eden özen, şunları söyledi:

"scarione inanılmaz oynadı ve goller attı. arkadaşlarına pozisyonlar hazırladı. babel'in üretkenliği ve gayreti çok önemli. gayret istedik ve o da ortaya koydu. veysel, ilhan, donk dikkatli oynadı. en önemli verimi alparslan'dan aldık. atılana kadar çok iyi oynadı. ikinci sarı kartı ağır oldu. genel anlamda iyi bir performans. ihtiyacımız olan üç puanı alarak gittiğimiz için mutluyuz."

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;