Kürt sorunu

Kato Dağı'nda PKK'lılar vuruldu

Beytüşşebap'taki saldırıdan sonra harekete geçen ordu birlikleri, 18 PKK'lıyı hava destekli operasyonda öldürdü. Çatışmada bir asker de hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Bölge bombalandı

Cenaze gönderildi

Hakkari'de saldırı

Zorlu arazi şartlarında yaklaşık iki bin askerin katıldığı operasyon havadan destekleniyor. [AA]

türkiye’nin güneydoğusundaki şırnak’ın beytüşşebap ilçesine 2 eylül’de düzenlenen pkk saldırısının ardından türk ordusunun bölgede başlattığı geniş çaplı operasyon sürüyor. kato dağı çevresinde yoğunlaşan harekatta çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybetti, 18 pkk’lı öldürüldü. çatışmada ölen uzman çavuş ilhan akkoç’un cenazesi memleketi konya’ya gönderildi.

aynı operasyonda çarşamba gecesi de bir uzman çavuş hayatını kaybetmişti
 
irak sınırında yer alan ve pkk’lıların genellikle türkiye’ye giriş bölgesi olarak kullandığı kato dağı’ndaki operasyon önceki gün hava desteğiyle genişletildi. yer yer sınır ötesine de kayan operasyona iki bin civarında güvenlik görevlisi katılıyor. bölge peşembe günü yoğun şekilde havadan bombalandı. 
 
bölgede arazi taraması devam ederken, ölen pkk’lı sayısının artabileceği belirtiliyor.
 
diğer yandan iran ve irak sınırları arasında kalan hakkari’nin yüksekova ilçesinde yapımı devam eden karakol inşaatında nöbet tutan geçici köy korucularına yönelik saldırıda, bir korucu öldü.
 
büyükçiftlik beldesindeki karakol inşaatına uzun namlulu silahlarla saldıran pkk’lı gruba, karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. kaçan pkk’lıların yakalanması için bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi.

türkiye'de ordu birlikleri ve pkk'lılar arasındaki çatışmalar, 2012 yılında artış gösterdi. temmuz 2011'de silvan'da gerçekleşen ve 13 askerin öldürüldüğü saldırıyla iktidardaki ak parti'nin başlattığı 'kürt açılımı' tamamen sona ererken, özellikle 2012'nin yaz aylarında pkk sık sık askeri hedeflere saldırdı. bir süre adam kaçırma ve mayın döşeme gibi daha az riski bulunan eylemlere ağırlık veren örgüt, hakkari’nin şemdinli ilçesinin merkezine de 23 ağustos günü beytüşşebap'ta yaşanana benzer bir saldırı düzenlenmiş ve güvenlik güçleriyle kamu binaları hedef alınmıştı. çıkan çatışmda beş pkk’lı öldürülmüştü.

bölgenin ticaret merkezi konumundaki gaziantep’te geçtiğimiz ayın sonlarında düzenlenen bombalı saldırı sonucu ise 10 kişi yaşamını yitirmişti.
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;