Türkiye
Kayseri'de sağanak can aldı: 2 ölü
Kayseri'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak can kaybına neden oldu. Melikgazi ilçesinde, evlerini yağmur suyu basan Suriyeli baba ile 1,5 yaşındaki kızı hayatını kaybetti.

kayseri’de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle danişmentgazi mahallesi'nde bazı binaların bodrum katlarını su bastı. suriyeli mansur ailesinin yaşadığı bodrum kattaki eve de aniden yağmur suyu doldu.
36 yaşındaki baba cemil mansur ile 1,5 yaşındaki kızı meryem mansur içi suyla dolan evden çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. kayseri eğitim ve araştırma hastanesi ile erciyes üniversitesi tıp fakültesi hastanesi'nde tedavi altına alınan baba ve kızı, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
5 kişilik mansur ailesinin yaşadığı evde baba ile kızının uyuduğu, diğer aile fertlerinin ise o sırada evde olmadığı öğrenildi.
bodrum katları su altında
kentte özellikle selçuklu ve danişment gazi mahalleleri başta olmak üzere birçok apartmanın bodrum katını su bastı.
söz konusu evlerde itfaiye ve belediye ekipleri suları tahliye etmek için çalışma başlattı. bazı caddelerin trafiğe kapanması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.
kocasinan ilçesi erkilet osman gazi mahallesi'ndeki bir apartmanın istinat duvarının çökmesi sonucu ise 4 araçta hasar oluştu.
kaynak: aa
Yorumlar