Kafkasya

Kazak televizyonlarında yeni dönem

Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in talepleri doğrultusunda iki televizyon kanalı yalnızca Kazakça programları ekrana getiriyor.

Haberin Öne Çıkanları

Yeni kültür sanat kanalı

Günde 18 saat yayında

Kazakça yaygınlaşıyor

Yeni yayın politikaları sayesinde dilin ülke çapında yaygınlaştırılması amaçlanıyor. [getty]

daha önce rusça ve kazakça programlara yer veren channel kazakhstan 1 eylül 2011 tarihi itibariyle yalnızca kazakça yayın yapıyor.

böylece channel kazakhstan, ülke tarihinde sadece kazakça yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalı oldu.

ülke çapındaki diğer televizyon kanallarında programlar rusça ve kazakça olmak üzere iki farklı dilde yayınlanıyor.

kazakistan devlet başkanı nursultan nazarbayev’in talepleri doğrultusunda kazakça yayın yapılması konusuna ağırlık veren televizyon kanalları sayesinde ülkenin birinci resmi dili olan kazakçanın yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

yeni kanal açıldı

başkan nazarbayev’in isteği ile yepyeni bir kanal daha yayın hayatına başladı.

ulusal televizyon ve radyo birliği’nin parçası olarak açılan medeniyat tv’de ağırlıklı olarak kültür sanat ve eğitim içerikli programlar, yine yalnızca kazakça olarak yayınlanacak.

yeni kanal uydu, kablolu yayın ve internet üzerinden günde 18 saat yayın yapacak. tiyatro ve opera eserlerinin televizyona uyarlanmış versiyonlarının yanı sıra medeniyat tv’nin yayın akışında belgeseller ve eğitim programları yer alacak.

yeni uygulamalar kazak televizyonları tarihi bir dönemin başlangıcı olarak kabul ediliyor. 

kaynak: caspionet.kz ve inform.kz

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;