Irak

Kerkük yakınında şiddetli çatışma

Irak'ın Kerkük kentinin 12 kilometre güneyindeki Mektep Halid ve Telelverde bölgesinde, peşmergeyle IŞİD arasında çatışmalar yaşanıyor. IŞİD'in havan toplarının vurduğu boru hattında yangın sürüyor.

Konular: Ortadoğu
Son haftalarda IŞİD'in Kerkük'te peşmergeye yönelik saldırıları arttı. [AA]

peşmerge kaynaklarından alınan bilgiye göre, mele abdullah bölgesindeki elektrik santraline petrol taşıyan boru hattı, mektep halid güzergâhında, işid mensuplarının attığı havan topları nedeniyle patladı. patlamanın etkisiyle çıkan yangın devam ediyor.

öte yandan kerkük'ün 12 kilometre güneyindeki mektep halid ve telelverde bölgesinde, peşmerge güçleriyle işid mensupları arasındaki çatışmalar sürüyor.

kerkük peşmerge bölge komutanı vesta resul, aa muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların sabah saatlerinde oluşan sisten yararlanmak isteyen işid mensuplarının saldırısı sonucu çıktığını, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da örgüt hedeflerini vurarak peşmergeye destek olduğunu söyledi. resul çatışmalarda 20 işid mensubunun öldürüldüğünü kaydetti.

10 haziran'da işid'in musul'u ele geçirmesinin ardından irak ordusu birçok bölgeden çekilmiş, irak ordusunun boşalttığı kerkük kentine ise peşmerge girmişti.

son haftalarda işid'in kerkük'te peşmergeye yönelik saldırıları arttı. 

işid, ağustos ayında kürt bölgesine doğru saldırıya geçmiş ve sincar, telafer, mahmur gibi bölgeleri ele geçirmişti.

peşmerge birlikleri abd uçaklarının hava desteğiyle de bazı bölgeleri işid'den geri almıştı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;