Irak

Kerkük'te iki bomba patladı: 28 ölü

Bir otomobille düzenlenen intihar saldırısı ve yol kenarında patlayan ikinci bir bomba nedeniyle 28 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı. Ölenler arasında IŞİD'in ele geçirdiği yerlerden kaçan kadın ve çocuklar da bulunuyor.

Konular: Ortadoğu, IŞİD

irak'ın kerkük kentinde, akşam saatlerinde iki ayrı patlama meydana geldi. bir intihar bombacısı içinde bulunduğu aracı patlattı. yol kenarında da bir bomba daha patladı. 

afp'nin yerel sağlık müdürlüğü yetkililerine dayandırdığı habere göre 28 kişi öldü. patlamalarda 25 kişi de yaralandı. 

ölenler arasında kadınlar ve çocuklar da var. ölenlerin çoğu işid'in saldırıları nedeniyle farklı bölgelerden kaçan insanlar olduğunu belirtildi. 

kerkük peşmergenin kontrolünde

irak şam islam devleti örgütü'nün musul'u kontrol altına alıp, hakimiyet alanını genişletmesinin ardından, zengin petrol bölgesi kerkük'ün kontrolü de irak kürdistan bölgesel yönetimi'ne bağlı peşmergeler tarafından ele geçirilmişti.

irak petrol bakanlığı, peşmerge birliklerinin kerkük eyaletindeki beyhasan ve kerkük petrol sahalarındaki kuyulara el koyduğunu duyurmuş, kürt kaynaklar da bu bölgedeki petrol sahalarını 'tam kontrol' altına aldıklarını açıklamıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;