IŞİD
Kerry'nin gündemi Irak
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iki şehri IŞİD örgütü tarafından ele geçirilen Irak'taki durumu görüşmek üzere Ürdün, Belçika ve Fransa'ya gidecek.

kerry'nin, ziyaretleri sırasında öncelikle irak'taki şiddet olaylarının da aralarında bulunduğu ortadoğu'daki güvenlik sorunlarını ele alacağı bildirildi.
amerikan dışişleri bakanlığı sözcüsü jen psaki yaptığı yazılı açıklamada, kerry'nin, amman, brüksel ve paris'teki görüşmelerinde irak'ın güvenliğini ve istikrarını nasıl destekleyebileceklerini, bunun yanı sıra ülkede kapsayıcı bir hükümet kurulması konusunu masaya yatıracağı bildirildi.
açıklamaya 22-27 haziran tarihleri arasındaki gezi kapsamında kerry, amman'da, ürdün dışişleri bakanı nasser judeh ile bir araya gelecek. daha sonra brüksel'e geçecek kerry, nato'nun dışişleri bakanları toplantısına katılarak, eylülde yapılacak nato zirvesi hazırlıklarını ve ukrayna'da devam eden krizi görüşecek.
kerry, paris'te irak ve suriye'nin de aralarında bulunduğu ortadoğu'daki güvenlik sorunlarıyla ilgili bölgenin önde gelen ülkelerin temsilcileri ve körfez'deki müttefikleriyle görüşecek.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar