2015 Genel Seçimi

Kılıçdaroğlu: 2011'den daha az oy alırsak çekilirim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 26 aldığı 2011'deki genel seçimden daha düşük oy alması halinde genel başkanlıktan çekileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Koltuk meraklısı değilim" dedi.

habertürk gazetesinden kübra par'a konuşan  chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, 7 haziran seçiminden sonra partideki geleceğini değerlendirdi.

oy hedefini yüzde 35 olarak açıklayan kılıçdaroğlu, hedefi yakalayamazlarsa ne yapacakları sorusuna "hedefe yaklaşırsak ya da tutturursak güzel olur, ama altında kalırsak iç sorgulama yapılmalı" yanıtını verdi. chp lideri, "iç sorgulamadan kastınız ne?" sorusunu da "2011 genel seçimlerine göre daha az oy alırsak, başarısız olduğumuzu kabul etmemiz gerekir. aynı şeyi davutoğlu da söyleyebiliyor mu? ben bu seçimde oylarımızın yükseleceğine inanıyorum" karşılığını verdi. kılıçdaroğlu, oyların düşmesi halinde genel başkanlıktan çekilip çekilmeyeceği konusunda ise "neden çekilmeyeyim? siyasette umduğunuz hedefi yakalayamazsanız başarısızsınızdır. oturup özeleştirimizi hem lider hem de parti olarak yaparız. koltuk meraklısı değilim." dedi.

chp 2011 genel seçimlerinde yüzde 25,98 oy almıştı. 

'hdp'nin barajı aşmasın isterim'

gazeteci par'ın "ama “yüzde 35’in altında alırsak çekilirim” demiyorsunuz." yorumuna da "siyasette başarılı olup olmadığınızı kamuoyunun nabzını tutarak öğrenebilirsiniz. bu kritere göre bakıp değerlendirmek gerekir" karşılığını verdi. 

kılıçdaroğlu, hdp'nin barajı aşıp aşmayacağıyla ilgili olarak, "yüzde 1 oy alan partinin bile parlamentoda olmasını isterim. seçim barajı, 12 eylül darbesinin getirdiği bir uygulama. hem “darbelere karşıyım” diyeceksiniz, hem de darbe hukukunun arkasına sığınacaksınız. bu ahlaki değil. anayasa’ya geçici bir madde ekleyip bu seçimlerde yüzde 10 barajının kaldırılmasını önerdim ama maalesef hiçbir parti sıcak bakmadı. hdp de saadet partisi ve bbp gibi diğer partiler de parlamentoda temsil edilmeliler" yorumunu yaptı. 

kaynak: habertürk

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;