CHP kurultayı

Kılıçdaroğlu yeniden lider

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda oy verme işlemi sona erdi. Kemal Kılıçdaroğlu, tek aday olarak girdiği yarışta bin 238 delegeden 990 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi. CHP Parti tüzüğünde 3 maddelik değişiklik planlanıyor.

[Fotoğraf: AA]

kemal kılıçdaroğlu, 35. olağan chp kurultayı'nda tek aday olarak girdiği yarışta kayıtlı bin 238 chp delegesinin oylarından 990'ını alarak yeniden chp genel başkanı seçildi. saat 22.30'da başlayan oylamada 248 de geçersiz oy kullanıldı.

kurultay, pazar günü saat 10.00'da toplanmak üzere çalışmalarını tamamladı.

kemal kılıçdaroğlu için asıl önemli sınav pazar günü gerçekleşecek. parti üst yönetiminde önemli değişiklikler yapacağını daha önce dile getiren kemal kılıçdaroğlu bu değişiklikleri örgütüne kabul ettirebilecek mi? pazar günü chp delegeleri öncelikle parti meclisi üye seçiminin şekline karar verecek.

seçimin blok liste mi, yoksa çarşaf liste ile mi yapılacağı oylanacak. chp lideri bu konuda görüş belirtmedi, “delege karar verecek” demekle yetindi. bu oylamanın ardından yapılacak parti meclisi seçiminde genel başkanın sunduğu isimler delegelerin beğenisine sunulacak. bu listede yer alan isimler kemal kılıçdaroğlu’nun partide yaratmayı tasarladığı dönüşümler hakkında fikir verecek.

chp genel başkanlığı için adaylıklarını açıklayan yalova milletvekili muharrem ince ve eski milletvekili umut oran’ın adaylıktan çekilmesi ile mevcut genel başkan kemal kılıçdaroğlu karşısında aday olacağını açıklanan tek isim milletvekili mustafa balbay kalmıştı. ancak balbay da, genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde 10’unun imzasını toplamayı başaramadı.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;