Kobani

Kobaniye dönüş devam ediyor

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin Kobani'ye dönüşü devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuk 300 kişi Suruç'tan ülkelerine geçti.

Konular: IŞİD, Suriye, Ortadoğu
IŞİD saldırılarından kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin, örgütün püskürtülmesinin ardından Kobani'ye dönüşü başlamıştı. [Fotoğraf: AA]

yaklaşık 5 ay önce kobani'den türkiye'ye sığınan suriyeli kürtler, işid'in çatışmalar sonucu kentten çekilmesinin ardından gruplar halinde ülkelerine gitmeye başladı.

aralarında kadın ve çocukların bulunduğu yaklaşık 300 kişi, yanlarında getirdikleri bazı eşyalarla şanlıurfa'nın suruç ilçesindeki mürşitpınar sınır kapısı önüne geldi. gerekli izinlerin alınmasının ardından grup, önce güvenlik noktasından geçirildi, ardından kimlik kontrolleri yapıldı. başbakanlık afet ve acil durum yönetimi başkanlığınca oluşturulan kayıt merkezinde işlemleri tamamlananlar, daha sonra kobani'ye geçti.

türk güvenlik güçlerinin sınır bölgesindeki önlemleri devam ediyor.

kobani’ye dönüş başlamıştı

yaklaşık 5 ay önce irak şam islam devleti (işid) güçleri ile kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle kobani'den türkiye'ye kaçan suriyeli kürtler, işid'in kobani'den çıkarılmasının ardından perşembe günü evlerine dönmeye başlamıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;