Fenerbahçe

Kocaman'dan Fenerbahçe'ye çelme

Fenerbahçe, eski teknik direktörü Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Konya ile 1-1 berabere kaldı. Derbi öncesi lider Galatasaray'ın dört puan gerisine düştü.

Konyaspor, konuğu Fenerbahçe önünde üstünlüğünü koruyamadı. [Fotoğraf: AA]

fenerbahçe bu sonuçla puanını 47'ye yükseltti ve bir maç eksiği bulunan beşiktaş'tan ikinciliği aldı. ancak lider galatasaray ile arasındaki puan farkının dörde çıkmasına engel olamadı.

konyaspor ise puanını 24'e yükseltti.
 

22. HAFTA

galatasaray 3-1 erciyes
gençlerbirliği 0-0 sivas
çaykur rize 3-0 eskişehir
konya 1-1 fenerbahçe
akhisar 0-2 başakşehir
gaziantep 0-2 kasımpaşa
bursa 2-1 mersin
beşiktaş 2-2 balıkesir
trabzon 3-2 karabük

maçın sekizinci dakikasında torje'nin ortası defanstan sekti. topu önünde bulan mahlangu'nun sert şutu, konyaspor'u öne geçirdi.

29'da fenerbahçe gole yaklaştı. kuyt'un sağ kanattan gönderdiği ortaya gelişine vurmak isteyen emenike'nin ayağa kaydı ve nijeryalı oyuncu düzgün bir vuruş yapamadı. kaleciye çarpan topu defans  uzaklaştırdı.

fenerbahçe 67'de skora denge getirdi. oyuna ikinci yarıda selçuk şahin'in yerine giren emre belözoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunda, egemen korkmaz topu kafayla filelere gönderdi.

82'de moussa sow, karşı karşıya pozisyonda kaleci kaya tarakçı'yı aşamadı.

kalan dakikalarda skor değişmeyince, taraflar birer golle birer puana razı oldu.

kocaman ile fenerbahçe'nin yolu bir buçuk yıl sonra kesişti

torku konyaspor'un teknik direktörü aykut kocaman, bir buçuk yıl aradan sonra fenerbahçe'ye rakip oldu.

2012-2013 sezonu bitiminde fenerbahçe'den ayrılan kocaman, bir sezon takım çalıştırmamış ve ekim 2014'te torku konyaspor'un teklifini kabul etmişti.

sarı lacivertli ekibi çalıştırmaya başlamadan önce fenerbahçe'nin karşısına beş ayrı takımda toplam 18 kez teknik direktör olarak çıkan kocaman, cumartesi gecesi, fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra ilk kez sarı lacivertlilere rakip oldu.

kocaman'ın takımları daha önceki 18 maçta 4 galibiyet ve 12 mağlubiyet almıştı.

fenerbahçe'de cezalı olan volkan demirel ve caner erkin ile sakatlıkları bulunan alper potuk ve hasan ali kaldırım, konyaspor karşısında forma giyemedi.

konyaspor cephesindeyse, sakatlığı nedeniyle kayseri erciyesspor maçını kaçıran djalma, iyileşmesinin ardından fenerbahçe maçında ilk 11'de forma buldu ancak 75'te yerine rangelov'a bıraktı.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;