Türk Milli Takımı
Kosova ile ilk randevu
Türkiye bu akşam saat 19.00’da Kosova ile ilk kez özel maçta karşı karşıya gelecek. Bu, Kosova'nın tarihindeki ikinci maç olacak.

türkiye a milli futbol takımı, avrupa ve abd'de gerçekleştireceği yaz kampına kosova’dan başlayacak.
mitrovica kentindeki adem jashari olimpiyat stadı'nda oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak.
semih kaya gözünden ameliyat olacağı için, burak yılmaz da sağ ayağındaki sakatlık düzelmediği için kadrodan çıkarıldı. semih’in yerine hakan balta, burak’ın yerine de mustafa pektemek forma bekleyecek.
milli takım, 91 yıllık tarihinde 269'u resmi 244'ü özel olmak üzere 513 maça çıktı. 187 galibiyet, 120 beraberlik, 206 mağlubiyet aldı. 679 gol attı, kalesinde 760 gol gördü.
türkiye son oynadığı üç özel maçı da kazandı. milliler bu dönemde kuzey irlanda'yı 1-0, belarus ve isveç'i de 2-1'lik skorlarla mağlup etti.
kosova-türkiye maçını arnavutluk futbol federasyonu'ndan bardhyl pashaj yönetecek.
türkiye daha sonra 25 mayıs’ta irlanda ile, 29 mayıs’ta honduras ile, 1 haziran’da da abd ile özel maç yapacak.
kosova’nın tarihindeki ikinci maç
fifa'nın şartlı izniyle milli maç oynamaya başlayan kosova, daha önce sadece mart ayının başında haiti ile karşılaşmıştı. maç 0-0 bitmişti.
2008'de sırbistan'dan bağımsızlığını ilan eden kosova, birleşmiş milletler üyesi olmadığı için uluslararası futbol birliklerine de üye olamıyor.
kosova diğer eski yugoslavya ülkeleriyle özel maç yapamıyor. maçlara bayraksız ve milli marş okunmadan çıkıyor. herhangi bir ulusal sembol kullanmasına da izin yok. fakat formalarda kosova yazabiliyor.
kosova'yı türkiye'nin de aralarında bulunduğu 105 ülke tanıyor. sırbistan ise kendinden bağımsız bir ülke olarak kabul etmiyor.
kaynak: al jazeera ve ajanslar
Yorumlar