Balkanlar

Kosova'da öğrenci protestosu

Hasan Priştine Üniversitesi öğrencileri, rektörünün görevden alınmasını talep ederek Rektörlüğün bulunduğu bahçeye girdi.

Konular: Kosova
''Hırsızlar cezaevine'' ve ''Üniversitenin otonom olmasını istiyoruz'' sloganları atan öğrenciler,  Rektörlük binasına yürüdü.

hasan priştine üniversitesi öğrencileri, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle rektör'ün görevine son verilmesini, yasadışı yollarla verilen tüm akademik ünvanların yeniden incelenmesi için bir mekanizma kurulmasını, hükümetin üniversite üzerindeki etkisinin azaltılmasını ve üniversitenin yönetim kurulunun kaldırılmasını talep ediyor.

''hırsızlar cezaevine'' ve ''üniversitenin otonom olmasını istiyoruz'' sloganları atan öğrenciler, üniversitenin öğrenci yurdundan rektörlük binasına kadar yürüdü. öğrencilere, halk ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

protestolara, geçen salı günü başlayan öğrenciler, eylemlerinin ilk gününde polis tarafından rektörlük binasının dışına çıkarılmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;