Türkiye
KPSS savcısı beşinci kez değişiyor
Ankara Başsavcılığı'na atanan Harun Kodalak, Ankara Adliyesi’nde savcıların yeni görev dağılımını belirledi. KPSS soruşturmasını yürüten savcı Yücel Erkman Anayasal Suçlar bürosunda görevlendirildiği için soruşturmayı başka bir savcı devralacak. KPSS dosyası 5 yılda 5'inci kez savcı değiştirecek.
Haberin Öne Çıkanları
Ankara Adliyesi
Görev dağılımı yapıldı
KPSS savcısı yine değişecek

ankara cumhuriyet başsavcısı fethi şimşek’in yargıtay üyeliği görevine getirilmesinin ardından ankara başsavcısı olarak atanan harun kodalak yeni görev dağılımını yaptı. buna göre memur suçları bürosu'nda çalışan savcı yücel erkman, anayasal suçlar bürosu’nda görevlendirildi. erkman'ın baktığı kamu personeli seçme sınavı (kpss) dosyası yine memur suçları bürosu'nda görevli başka bir savcıya devredilecek.
2010 yılında başlatılan kpss kopya soruşturmasını savcı şadan sakınan yürütüyordu. ankara başsavcılığı'na fethi şimşek'in atanmasıyla dosya savcı zeki bayrak'a devredildi. daha sonra dosya başsavcıvekili veli dalgalı'ya verildi. dalgalı, dosya için iki savcı görevlendirdi. ancak 8 ay önce yapılan yeni görevlendirmeyle dosyaya savcı yücel erkman bakmaya başladı.
dosyanın kapsamlı olması nedeniyle 5 yıldır soruşturma tamamlanamadı. erkman'ın da dosyadan alınmasıyla yeni savcının dosyaya hâkim olabilmek için uzun süre inceleme yapması bekleniyor. kpss'de kopya soruşturması, tam puan alan 350 kişinin çoğunun aynı adreslerde oturması ya da akraba olması tespiti üzerinden yürütülüyor. soruşturmada gülen cemaati'nin soruları ele geçirip dağıttığı iddiası var.
anayasal suçlar bürosu'na yeni isimler
bir başka görevlendirmeyle anayasal suçlar bürosu’ndan yargıtay üyeliğine seçilen savcılar hakan yüksel, sadık bayındır, durak çetin’in yerine savcılar ali alper saylan, derda gökmen, aytekin cenikli ve ramazan dinç getirildi. yeni görevlendirilen bu savcılar "kozmik oda soruşturması, böcek soruşturması, özal soruşturması, paris cinayetleri soruşturması, dışişleri bakanlığı'ndaki ses kaydı soruşturması" gibi kritik soruşturmalarla ilgilenecek.
devlete karşı işlenen suçlara ve terör suçlarına bakan anayasal suçlar bürosu, fethullah gülen cemaati'ne yönelik tüm soruşturmaları da yürütüyor.
diğer görevlendirmeler
hsyk başsavcıvekili olarak atanan hakan pektaş aynı zamanda memur suçları soruşturma bürosu'nun başına getirildi. pektaş, daha önce deniz feneri soruşturmasında görev almıştı. pektaş’ın görev yapacağı büro memurlarla ilgili usulsüz işlemleri soruşturuyor.
kaynak: al jazeera
Yorumlar