Kuveyt

Kuveyt: Saldırgan Suudi Arabistanlı

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, geçen Cuma günü Şii camisinde 27 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan intihar saldırısını düzenleyen kişinin Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu açıkladı.

Konular: Kuveyt, Ortadoğu, IŞİD
İntihar saldırısını düzenlediği açıklanan Fahd Süleyman Abdül-Muhsin Keba, Cuma sabah saatlerinde Kuveyt'e girmiş. [Fotoğraf: AFP]

kuveyt içişleri bakanlığı geçen cuma günü bir şii camisine 27 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan intihar saldırısını düzenleyen kişinin suudi arabistan vatandaşı olduğunu açıkladı.

yetkililer kuveyt devlet televizyonu’na yaptıkları açıklamada saldırganın isminin fahd süleyman abdül-muhsin keba olduğunu söyledi. keba’nın ülkeye kuveyt havalimanından, saldırıdan yalnızca saatler önce giriş yaptığı açıklandı.

200'den fazla insanın da yaralandığı saldırıyı işid üstlenmişti. suudi arabistan’da da geçen mayıs ayında genellikle şiilerin gittiği camilere benzer saldırılar olmuştu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;