Kafkasya
Kuzey Kafkasya'da çatışma
Rusya Federasyonuna bağlı özerk cumhuriyetlerden Dağıstan'da devam eden çatışmalarda iki direnişçi ve bir polis şefi öldü.
Haberin Öne Çıkanları
Operasyonlar sürüyor
Rusya için önemli

rus güvenlik kuvvetlerinin, kuzey kafkasya'da bağımsızlık hedefleyen "kafkasya emirliği"ne karşı operasyonları sürüyor.
ria novosti ajansının haberine göre, rusya federasyonu'na bağlı kuzey kafkasya cumhuriyetlerinden dağıstan'da süren çatışmalardan, ölü ve yaralı haberleri geliyor.
dağıstan'ın hasavyurt bölgesinde meydana gelen çatışmada, iki direnişçinin öldürüldüğü bildirildi.
mahaçkale'de, açılan ateş sonucu bir polis şefi öldürüldü. saldırı sırasında yoldan geçen bir sivil de hayatını kaybetti.
karabudak bölgesinde ise 2 polis memuru yaralandı. operasyonlar, inguşetya, dağıstan ve çeçenistan'da yoğunlaşıyor.
güney askeri bölgesi'ne ocak ayında birk ziyaret gerçekleştiren rusya savunma bakanı anatoliy serdyukov, kuzey kafkasya'daki güvenliğin güçlendirileceğini belirterek, stavropol ve kislovods'daki özel birliklere takviye yapılacağını söylemişti.
güney askeri bölgesi, rusya federasyonu'nun dört stratejik operasyon komutanlığından birisi. komutanlığın operasyon alanında çeçenistan, dağıstan, inguşetya ile karadeniz ve hazar denizi'ndeki rus kıta sahanlığı bölgeleri bulunuyor.
kuzey kafkasya bölgesi'nde en fazla çatışmaların yaşandığı cumhuriyetler çeçenistan, dağıstan ve inguşetya.
kaynak: ajanslar
Yorumlar