Wimbledon
Kvitova terlemeden şampiyon
Petra Kvitova Wimbledon finalinde Eugenie Bouchard’ı 54 dakikada yendi. Çek raket çim kort grand slaminde ikinci kez şampiyon oldu.

13 numaralı seri başı eugenie bouchard ilk sette sadece beş puan vuruşu yapabildi. bu bölümde 17 puan vuruşu yapan altı numaralı seri başı petra kvitova seti 6-3 kazandı.
ilk grand slam finalini oynayan 20 yaşındaki kanadalı bouchard ikinci sette daha da kötüydü. tüm istatistiklerde rakibine üstünlük kuran kvitova ikinci seti oyun vermeden, 22 dakikada kazandı.
kvitova böylece 2011’de şampiyon olduğu wimbledon’da bir kez daha mutlu sona ulaştı.
bu sezon avustralya açık ve fransa açık’ta yarı final gören bouchard ise bu kez bir adım daha ileri gitmiş olmakla teselli buldu.
wimbledon pazar günü roger federer ile novak djokovic'i buluşturacak tek erkekler finaliyle sona erecek.
kaynak: al jazeera
Yorumlar