Libya

Libya uçağı kaçırıldı

Libya'da iç hat seferini yapan bir yolcu uçağı kaçırıldı. İçinde 118 kişi bulunan uçak Malta'ya iniş yaptı. Malta Başbakanı Joseph Muscat, yolcu ve mürettebatın tamamının serbest bırakıldığını, hava korsanlarının da gözaltına alındığını açıkladı.

Konular: Libya
[Fotoğraf: Reuters]

libya'nın sebha kentinden cuma sabahı yerel saatle 10.10'da trablus'a gitmek üzere havalanan uçak, içindeki 111 yolcu ve 7 mürettebatla yerel saatle 11.32'de trablus yerine malta'nın luqa havalimanı'na indi. reuters haber ajansının malta medyasına dayandırdığı habere göre, iki hava korsanı, uçağın içinde bomba patlatma tehdidinde bulundu. uçak korsanları kendilerinin 'kaddafi yanlısı' olduğunu söyledi. uçak korsanları ile yapılan pazarlık sonrası önce uçaktaki kadın ve çocuklar, sonra da diğer yolcular serbest bırakıldı.

malta başbakanı joseph muscat, libya'da iç hat uçuşu yaparken malta'ya kaçırılan afriqiyah (afrika) havayolları uçağındaki yolcu ve mürettebatın tamamının serbest bırakıldığını, hava korsanlarının gözaltına alındığını açıkladı.

yolcuların tahliyesi başladığı sırada, hava korsanı olduğu tahmin edilen bir kişi, elinde libya’nın devrik lideri muammer kaddafi döneminde kullanılan düz yeşil libya bayrağı ile kısa süre kapıda görüldü.

italyan haber ajansı ansa, maltalı güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde, hava korsanlarının, uçağı malta’ya ya da roma’ya kaçırmaya niyetlendiğini, daha sonra malta’da karar kıldıklarını duyurdu.

luqa havaalanı’nı da normal olarak seferlere açılırken, seferler rötarlı şekilde gerçekleştiriliyor. uçak kaçırma hadisesinin ilk saatlerinde, malta’ya olan bazı uçuşlar, sicilya adası'nda katanya kentine yönlendirilmişti.

kaynak: aa, reuters ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;