Kürt sorunu

Lice'de yaralanan asker öldü

Lice’de PKK'lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin yıkımı sırasında yaralanan Uzman Çavuş Uğur İnal, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye
Lice'deki gerginlik sırasında yolu kapatan protestocular durdurdukları bir minibüsle bir otomobili yaktı. [Fotoğraf: Faruk Yüce/Al Jazeera Türk]

pkk'nın ilk eylemini yapan mahsum korkmaz'ın heykelini yıkmak üzere mezarlığa giren jandarma ile yıkımı engellemek isteye grup arasında çıkan gerginlikte 1 gösterici ölürken biri uzman çavuş iki kişi de yaralandı. 

uzman çavuş uğur inal daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

al jazeera'ye konuşan hastane kaynakları inal'ın karnında kurşun yarası bulunduğunu söyledi. 

doğan haber ajansı ise uzman çavuşun mardin'den geldiğini, öğle saatlerinde konuşlandırıldığı askeri birlikte silahını doldur boşalt yaparken karnından yaralandığını duyurdu. 

inal, ilk müdahalenin ardından helikopterle dicle üniversitesi tıp fakültesi hastanesine götürüldü.

yaralananlardan savaş topkaya'nın durumu da ağır. 

sabahki yıkım sırasında güvenlik güçlerinin müdahalesiyle grup bölgeden uzaklaştırılmış, ardından heykel yıkılmıştı.

operasyona katılan jandarma ekiplerinin lice'ye dönüşü sırasında ilçe girişindeki yol güzergahında bekleyen ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, askeri araçlara taş atmıştı. 

türk silahlı kuvvetleri de olaylarla ilgili yaptığı açıklamada askerlerin heykelin yıkımı sırasında 200-250 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını belirtmişti. 

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;