Türkiye

Liderlerden başörtüsü yorumları

Başbakan Erdoğan, başörtüsüne siyasi simge diyenleri eleştirdi; 'başı açık olan da kapalı olan da bu ülkenin vatandaşı' dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise 'bugün çok mutluyum' diye konuştu.

CHP lideri, 4 AK Partili vekilin Meclis'e başörtüleriyle girdiği gün, partisinin kadın milletvekilleriyle akşam yemeğinde buluştu [AA]
her ay yaptığı 'millete hizmet yolunda' konuşmasının bu ay bir bölümünü başörtüsü serbestisine ayıran başbakan erdoğan, "başı açık olan da, başı örtülü olan da, bu ülkenin vatandaşıdır, bu cumhuriyetin sahibidir, bu ülke üzerinde eşit hak ve özgürlüklere sahiptir" diye konuştu.
 
erdoğan, "yıllarca, insanımızı, vatandaşımızı, gençlerimizi, öğrencilerimizi, kılık kıyafetlerine göre ayrıştırmak, tasnif etmek, kutuplaştırmak, hiç kimseye yarar sağlamamış, tam tersine ülkemizin birliğine ve kardeşliğine açık şekilde zarar vermiştir" ifadelerini kullandı. 
 
başbakan erdoğan, başörtüsü için 'siyasi simge' nitelemesinde bulunan kesimleri de eleştirdi. 'başörtüsü için siyasi simgedir ifadesini kullanmak bir cehaletin ancak gereğidir' diyen erdoğan, geçmişte yaşanan 'mağduriyetleri' hatırlattı.  
 
kılıçdaroğlu: mutluyum 
 
chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ise, 
ak partili 4 milletvekilinin meclis'e başörtüsü ile girmesine ilişkin ilk açıklamasını akşam saatlerinde yaptı. kılıçdaroğlu çok mutlu olduğunu söyledi. 
 
ankara'da partisinin kadın milletvekilleriyle bir araya gelen kılıçdaroğlu, "bugün çok mutluyum. meclis'te konuşan bütün milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;