Ortadoğu
Lübnan'daki saldırıyı Nusra üstlendi
Bekaa Vadisi'ndeki Hermel kentinde düzenlenen intihar saldırısında en az dört kişi öldü. El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi'ne göre saldırı, Hizbullah'ın Suriye'deki faaliyetlerine yanıt.
Haberin Öne Çıkanları
Twitter hesabından üstlendi
Hizbullah savaşçılar gönderiyor
Güvenlik önlemleri yetersiz
lübnan'ın kuzeydoğusundaki hermel kentinde bir benzin istasyonu yakınında intihar saldırısı düzenlendi. saldırı sonucu ilk belirlemelere göre en az dört kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. hizbullah'a ait al manar televizyonu'na konuşan lübnan içişleri bakanı mervan şerbil, yaralılardan en az ikisinin durumunun kritik olduğunu söyledi.
cumartesi akşamı düzenlenen saldırıyı el kaide örgütüne bağlı nusra cephesi üstlendi. nusra cephesi twitter üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının hizbullah'ın suriye'deki faaliyetlerine yanıt olduğunu bildirdi.
ana caddeden geçen intihar eylemcisinin aracındaki patlayıcıyı ateşlediği bildiriliyor.
patlamanın meydana geldiği yerin yakınlarında bir okul ve bir şii yardım kuruluşu var.
hizbullah'ın güçlü olduğu bir kent
hizbullah'ın, suriye'de beşşar esed rejimine destek için güçlü olduğu hermel'den bu ülkeye savaşçılar gönderdiği biliniyor.
suriye sınırına yakın hermel'de 16 ocak'ta da bir patlama meydana gelmişti. bomba yüklü bir aracın kent merkezindeki hükümet konağı ve askeri bölge yakınlarında infilak etmesi sonucu en az üç kişi ölmüştü.
hermel'in yanı sıra yine hizbullah'ın güçlü olduğu başkent beyrut'un güneyinde de yılbaşından bu yana bombalı araçların kullanıldığı dört ayrı saldırı düzenlenmişti.
lübnan güvenlik güçleri olası başka saldırıları önlemek için bölgede ek kontrol noktalarıyla güvenliği artırmaya çalışsa da, alınan önlemler yeterli olamıyor.
kaynak: al jazeera
Yorumlar