Türkiye

Marmara ve Ege'de şiddetli yağış

Şiddetli yağış sonucu Marmara ve Ege'de ev ve işyerlerini su bastı. Pazartesi gecesi Doğu Marmara'da metrekareye 100-200 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.

Konular: Hava Durumu

cuma gecesi şiddetini arttıran yağış marmara ve ege bölgelerini etkiledi.

edirne'de şiddetli yağış nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. bodrum kattaki ev ve işyerlerini su bastı. 

antalya’da da yağış etkili oldu. manavgat ilçesinde 8 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 280 kilogram. bazı ev ve işyerlerini su bastı, elektrikler kesildi. yağış nedeniyle trafik kazaları meydana geldi.

kentin kumluca ilçesine bağlı mavikent mahallesi'nde dolu yağışı, bazı seralar ve narenciye bahçelerinde zarara yol açtı.

türkiye’nin en doğusunda da kar var. hakkari'de geçmiş yıllara oranla bu yıl erken yağan kar, il genelinde tarım arazilerine zarar verdi. özellikle kent merkezi, yüksekova ve şemdinli ilçelerindeki çok sayıda meyve bahçesi büyük zarar gördü.

pazartesi gece saatlerinde ise doğu marmara'da metrekareye toplam olarak 100-200 kilogram civarında yağış düşmesi bekleniyor. 

meteoroloji genel müdürlüğü cuma günü yaptığı açıklamada, marmara bölgesi ve ege bölgesi'nde sele ve su baskınına sebep olabilecek yağışların beklendiğini açıklamıştı. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;