Kültür-Sanat

Marquez hastaneye kaldırıldı

Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Daha önce lenf bezi kanseri teşhisi konan yazarın hastaneye kaldırılma sebebi gizli tutuluyor.

Konular: Kültür-Sanat
Lenf bezi kanseri teşhisi konduktan sonra sağlık sorunları artan Marquez, 2009 yılında sevenlerine bir veda mektubu yazmıştı. [Reuters]

nobel ödüllü kolombiyalı romancı gabriel garcia marquez meksika'nın başkenti meksiko'da hastaneye kaldırıldı. 87 yaşındaki yazarın neden hastaneye kaldırıldığı ailesinin ricası üzerine gizli tutuyor.

dünya edebiyatının en büyük romancıları arasında yer alan marquez, nobel edebiyat ödülü'ne 1982 yılında değer görülmüştü. edebiyatta "büyülü gerçekçilik" akımının önemli temsilcilerinden marquez'in, 1967'de yayımlanan "yüzyıllık yalnızlık" adlı kült romanı 25'ten fazla dile çevrildi.


kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;