Haber
Meksika'da rehabilitasyon merkezine saldırı
Torrean'da kamyonlarla uyuşturucu tedavi merkezine gelen eli silahlı saldırganlar ateş açtı, 11 kişi yaşamını yitirdi.
Haberin Öne Çıkanları
Saldırganlar kaçtı
Saldırı ilk değil
Onbinlerce ölü var

sıklıkla uyuşturucu çetelerinin silahlı çatışmalarına sahne olan meksika'da, bu kez bir rehabilitasyon merkezine silahlı saldırı düzenlendi. ülkenin kuzeybatısındaki torrean kentinde gerçekleşen saldırıda en az 11 kişi hayatını kaybetti.
fransız haber ajansı afp'ye konuşan bir polis yetkilisi, saldırganların uyuşturucu rehabilitasyon merkezine iki kamyonetle geldiğini söyledi. polis yetkilisinin verdiği bilgiye göre, saldırıda dokuz kişi de yaralandı.
çok sayıda polis ekibinin olay yerine sevk edildiği torrean'da, ambulanslar rehabilitasyon merkezinden yaralıları hastaneye taşıdı.
coahila eyaletine bağlı şehirde yaşanan olayın sorumluları henüz bulunamadı, polisin soruşturması sürüyor.
buna karşın, görgü tanıkları, saldırganların bir kısmının yaralandığını ve polisin yaklaşmasıyla birlikte araçları terk ederek olay mahallinden uzaklaştığını aktardı.
kentte yaklaşık bir yıl önce de bir başka uyuşturucu rehabilitasyonu merkezine saldırı yapılmış, çıkan çatışmada 11 kişi ölmüş, iki kişi de yaralanmıştı.
2010'da ise ülke genelinde dört uyuşturucu tedavi merkezi benzer bir şekilde hedef alınmıştı.
onbinlerce ölü
sıkça uyuşturucu kartellerinin toplu katliamlarının gözlendiği meksika’da, devlet başkanı calderon’un 2006'da kartellere savaş açmasından bu yana yaklaşık 55 bin kişinin hayatını kaybetti, beş bin kişi ise kaybolduğu tahmin ediliyor.
resmi rakamlar, 47 bin kişinin öldüğüne işaret etse de; bu sayı 2011'in eylül ayından bu yana güncellenmiyor.
uyuşturucu çetelerinin hedefinde ise yalnızca rekabet halinde oldukları diğer kartellerin üyeleri değil, suçla mücadele eden çeşitli siyasetçiler de yer alıyor.
kartellerle mücadelenin önde gelen isimlerinden birisi olan içişleri bakanı francisco blake bir helikopter kazasında hayatını kaybetmiş ancak bakanın ölümü kartellerle bağlantılı olma ihtimali sebebiyle 'şüpheli' bulunmuştu.
kaynak: ajanslar
Yorumlar