Sağlık
MERS'ten 117 ölüm
Suudi Arabistan'da MERS-CoV hastalığı nedeniyle 10 kişi daha hastalandı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, çiğ deve etinin yenilmemesini, çiğ deve sütünün içilmemesini istedi.
Konular:
Sağlık
![Bilim insanları MERS CoV hastalığına karşı tedavi ve aşı geliştirmek için çalışıyor [Fotoğraf: Shutterstock]](https://www.aljazeera.com.tr/sites/default/files/styles/aljazeera_article_main_image/public/2014/10/17/01_Corona_shutterstock_18549307_ALJ_W.jpg?itok=66zHYsoL)
suudi arabistan'da 10 kişinin daha ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (sars) hastalığının türevi olan corona virüsü mers-cov hastalığına yakalandığı, bunlardan 2’sinin hayatını kaybettiği bildirildi.
sağlık bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 4'ü riyad’da, 2'si cidde’de, 2'si medine-i münevvere'de, 1’i mekke’de, 1’i taif’te 10 kişide daha corona virüsüne rastlandığı belirtildi. açıklamada, daha önce virüse yakalanan 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.
virüs bulaşan insan sayısı arttı
mayıs ayı içinde 60 kişinin virüse yakalandığı, söz konusu kişilerden 6’sının hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, 2012 yılından bu yana ülke genelinde söz konusu virüsün bulaştığı kişi sayısının 431’e, ölenlerin sayısının ise 117'ye yükseldiği belirtildi. sağlık bakanı adil fakih, develerle doğrudan temas edilmemesi uyarısında bulunarak, "çiğ deve eti" kullanırken önlem alınmasını ve kaynatılmamış deve sütünün içilmemesini istemişti. amerikalı bilim insanlarının, develerden bulaştığı tahmin edilen virüse karşı etkili antikorlar bulduğu açıklanmıştı.
mers akciğer ve böbrekleri hedef alıyor
sars'ın değişik türü olan corona virüsü, ilk olarak eylül 2012’de tespit edildi. suudi arabistan başta olmak üzere ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar