Türkiye

MHP'de Bahçeli yeniden başkan

Uzun yıllar sonra ilk kez çok adaylı yarışa sahne olan kongrede, muhalifler beş yüze yaklaşan oylarıyla olağanüstü kurultay toplama hakkını kazandı.

Haberin Öne Çıkanları

Yeni yönetim şekillendi

MYK'da kan kaybı

Aydın takip etti

Partililer Devlet Bahçeli'nin zaferini coşku içinde kutladı. [AA]

türkiye'de, milliyetçi hareket partisi'nin (mhp) ankara'da gerçekleşen 10. olağan kurultayı'nı devlet bahçeli kazandı. 15 yıl sonra ilk kez karşısına rakip çıkan bahçeli, 725 oyla altıncı kez parti liderliğini almasına rağmen muhalifler olağanüstü kurultay toplama gücüne ulaştı.

ankara arena spor salonu’ndaki kurultayda, trabzon milletvekili koray aydın 441, eski mhp izmir il başkanı musavat dervişoğlu da 48 oy aldı.

kongreye "türk milleti sensiz olmaz" sloganıyla giren devlet bahçeli'ye karşı, rakibi aydın'ın sloganı ise "mhp'de değişim şart" oldu.

eski genel başkan alparslan türkeş'in ölümünün ardından 1997’de ilk kez genel başkanlığa seçilen bahçeli, 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarında da koltuğunu korumuştu.

kurultayda, delege sayısının beşte birinden fazla oy alan koray aydın ise olağanüstü kurultay çağrısı yapma hakkını elde etmiş oldu.

bahçeli için bir başka kayıp 75 kişilik merkez yürütme kurulu'nda (myk) gerçekleşti. mhp lideri, yarısı değişen myk'ya listesinden birçok ismi sokamadı.

'tuzaklar boşa çıktı'

mhp genel başkanı devlet bahçeli, kongrede yaptığı teşekkür konuşmasında ''bugün, başını kaldıran fitne, amacına ulaşamamıştır. partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. mhp'ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır” dedi.

bahçeli ''bugün kırma kırılma, küsme küstürme, dışlama, hor görme, küçümseme günü değildir. artık zaman her yere, herkese ve her gönle ulaşma zamanıdır. artık zaman uyanma, uyandırma, dirilme ve direnç gösterme zamanıdır" ifadelerini kullandı.

mhp lideri seçim öncesi kurultayda partililere "türk milletinin iktidarını kuracağımızı mutlaka ispatlayacağız. ülkücü cumhurbaşkanı, ülkücü başbakan ve ülkücü meclis başkanının aynı anda ve eşgüdüm halinde bulunması ve çalışması hayal değildir" sözleriyle seslenmişti.

bahçeli, konuşmasında pkk sorununa da değinmiş, "türkiye'de kürt sorunu yoktur. tarihsel süreç içinde türk milleti üzerinde oynanan oyunlar ve bölücülük kalkışması vardır" demişti.

aydın'dan sokak mesajı

çeşitli illerdeki mhp teşkilatlarını gezen ve kongre salonuna sloganlarla giren koray aydın, parti yönetimini birçok olayda partiyi durgun ve sessiz kalmakla suçladı. daha önce "anayasaya karşı yeniden sokağa ineceğiz" diyerek parti örgütlerini sokağa taşıma vaadinde bulunan trabzon milletvekili aydın, oylama sonunda 441'de kaldı.

mhp'liler, 15 yıl sonra yapılan ilk çok adaylı genel başkan seçimlerine büyük ilgi gösterdi. binlerce partilinin akın ettiği kurultayda büyük izdiham yaşanırken, kalabalık salonun dışına taştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;