Gülen örgütü soruşturmaları

'Milli sırlarımızı delik deşik ettiler'

MHP lideri Bahçeli, Suriye konulu toplantının ses kayıtlarının sızdırılmasından Başbakan'ın da sorumlu olduğunu savundu: Bu yolu açan, mütecaviz hareketlere karşı gafilce sessiz duran Erdoğan ve hükümetidir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. [AA]

milliyetçi hareket partisi (mhp) genel başkanı devlet bahçeli, basın toplantısı düzenleyerek hükümeti ve başbakan recep tayyip erdoğan’ı ‘milli sırları delik deşik etmekle’ suçladı. mhp lideri, dışişleri bakanlığı’ndaki suriye odaklı toplantının ses kayıtlarının sızdırılmasına ilişkin şunları söyledi:

"türkiye’yi yediden yetmişe dinleyenler gerçekte kimlerdir? başbakan ve zihniyeti bu konuyu cemaat'in üzerine yıkmakla kendisini aklayamayacaktır. çünkü bu kadar geniş çaplı bir dinleme ve gözetleme faaliyetinin küresel güç ve istihbarat örgütlerinden bağımsız icra edilmesi aklın inkarı olacaktır. elbette devletin en kritik birimlerinin, kuruluşlarının ve buralardaki toplantıların dinlenmesi, milli güvenliğimizi sakatlayıcı casusluk faaliyetidir. fakat bu yolu açan, bu imkanı tanıyan, mütecaviz hareketlere karşı gafilce sessiz duran recep tayyip erdoğan ve hükümetidir. devletin perişan hali başbakan erdoğan’ın eseridir. başbakan çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi derken türkiye’nin kodlarını, milli birliğini ve tarihi haklarını pazarlıklarla, menfaat karşılığında elden çıkarmıştır."
"muhteviyat daha büyük sorun"
bahçeli dışişleri bakanlığı’ndaki toplantıda konuşulanların muhteviyatının daha ağır bir başka sorun olduğuna işaret etti. 
"bu toplantı türkiye’nin güvenliğini konuşmak yerine başbakan ve hükümetinin siyasi güvenliğini sağlama almak için bir beyin fırtınası şeklinde geçmiştir. başbakan erdoğan’ın süleyman şah türbesi’ni bahane ederek suriye’yle savaşı ciddi ciddi aklından geçirdiği ortaya çıkmıştır. mit müsteşarı’nın; “gerekirse suriye’ye dört adam gönderirim. türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, süleyman şah türbesi’ne de saldırırız” sözleri başbakan’ın masasındaki asıl komployu ele vermiştir. camileri bombalayacaklar, diyerek yıllarca tsk zan altında bırakılmış, değerli komutanlar haksız yere cezaevinde tutulmuştur."
kaynak: al jazeera
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;