Mısır

Mısır’da en eski siyasi mahkûm Mağribi öldü

Mısır hapishanelerindeki en eski siyasi mahkum Nebil Mağribi, tedavi gördüğü Munil Üniversite Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Konular: Ortadoğu
Mısır'da darbenin ardından Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın birçok yöneticisi ve destekçisi hapse atıldı. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

mısır güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, basında "ez-zavahiri ağı" diye bilinen muğribi, devlet kurumlarını ve silahlı kuvvetlerini hedef alan el kaide ile bağlantılı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla 68 sanıkla yargılanıyordu. akrab hapishanesi'nde tutuklu bulunan mağribi, 10 gün önce tedavi için kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

mısır'daki 25 ocak 2011 devriminden sonra serbest bırakılan mağribi, ülkede seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı muhammed mursi'nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasının ardından 2013 yılında tekrar tutuklanmıştı.

mağribi 1979 yılında tutuklanmış olmasına rağmen, mısır'ın eski cumhurbaşkanı enver sedat'ın iki yıl sonra 6 ekim 1981'de suikastle öldürülmesiyle ilgili olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

mısır'ın eski savaş istihbaratı yedek subaylarından mağribi, 1973 yılında suriye ile mısır'ın ortaklaşa israil'e karşı başlattığı ve 6 ekim savaşı adıyla bilinen savaşa katılmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;