Türkiye

MİT'ten CHP'ye yalanlama

Cemaat ve CHP, Fuat Avni üzerinden işbirliği yapıyor iddiasına önce CHP’den MİT’e yönelik suçlama geldi. Sonra da MİT’ten yalanlama.

Konular: Türkiye
MİT CHP'nin iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

mit'ten yapılan açıklamada, "son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve milli istihbarat teşkilatı ile çalışanlarını hedef alan iddialar tamamıyla asılsızdır" ifadesi kullanıldı.

mit açıklamasında isim  ya da konu belirtmedi ama açıklama chp lideri kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamasına karşılık yapıldı.

kılıçdaroğlu, chp ve cemaat arasında ittifak olduğunu iddia eden haberler üzerine "okuyunca ben de şaşkınlığa düşüyorum. bu kadar büyük, deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor? onların, mit üzerinden, açıkça söyleyeyim milli istihbarat teşkilatı üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini biliyoruz" demişti.

fuat avni’yle mesajlaşma iddiası

kılıçdaroğlu’nun tepkisini çeken haberler hükümete yakınlığıyla bilinen star, akşam ve güneş gazetelerinde yayınlandı. haberlerde cemaat’e yakın fuat avni hesabının taraf gazetesi yazarı emre uslu tarafından kullanıldığı, bu hesaptan chp milletvekili umut oran ile yazışmalar yapıldığı iddiası yer aldı. haberlerde adı geçen umut oran ve emre uslu iddiaları yalanladı.

fuat avni adlı twitter hesabı, hükümet’in gülen cemaati’ni “paralel yapı” ilan ettiği dönemde ortaya çıktı. o tarihten bu yana başta cumhurbaşkanı erdoğan olmak üzere hükümet politikalarını hedef alan ve cemaat’e yönelik operasyonların eleştirildiği hesabın sahip ya da sahiplerinin kim olduğu bilinmiyor. hesapla ilgili istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu’nda devam eden soruşturma var.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;