Avrupa
Moskova’da gökdelende yangın
Rusya’nın başkentinde yer alan Avrupa’nın en yükseği olmaya aday binada yangın çıktı. Binanın sahibi can kaybı olmadığını duyurdu.
Haberin Öne Çıkanları
Nedeni bilinmiyor
60 katta etkili oldu
Çökme tehlikesi yok

rusya’nın başkenti moskova’da yer alan henüz inşa halindeki gökdelende yangın çıktı. yangın, doğu anlamına gelen ‘vostok’ adıyla anılan binanın üst kesiminde etkili oluyor.
helikopterler, avrupa’nın en yükseği olmak üzere tasarlanan gökdelenin tepesindeki yangını kontrol altına almak amacıyla sabah saatleri boyunca alevlerin üzerine büyük miktarlarda su bıraktı.
nedeni henüz bilinmeyen yangının, 93 katlı binanın 60 katında etkili olduğu belirtiliyor.
kuvvetli rüzgar etkili oldu
binanın sahibi sergey polonsky, russia 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve binanın çökme ihtimali olmadığını söyledi. polonsky, yangının yayılmasında kuvvetli rüzgârın etkili olduğunu da belirtti.
2013 yılında tamamlanması planlanan, ikiz ‘zapad’ (batı) adlı gökdeleni de içeren ve federasyon kuleleri adıyla anılan proje, başkent moskova’yı finans merkezi haline getirmek amacıyla iş dünyasına yönelik olarak yürütülüyordu.
kaynak: ajanslar
Yorumlar