Suriye'de iç savaş

Muhalefet Cenevre’ye gidiyor

Esed rejiminin ardından Suriye muhalefeti de 14 Mart’taki Cenevre barış görüşmelerine katılma kararı aldıklarını açıkladı.

[Fotoğraf: Ola Karakurt / Al Jazeera]

suriyeli silahlı muhalif gruplar adına açıklama yapan yüksek müzakere heyeti, 14 mart’taki cenevre barış görüşmelerine katılacağını duyurdu. esed rejimiyle bir uzlaşmaya varma ihtimalinin zayıf olduğunu söyleyen müzakere yüksek komitesi başkanı riyad hicab, rejimin 2014’te düzenlenen ilk müzakere oturumundaki düşmanca tutumunu aynen devam ettirdiğini belirtti.

hicab, “biz rejimin ve destekçilerinin niyetini test etmek durumunda değiliz. zira biz onların ihlâllerini ve nasıl bir savaş hazırlığı içerisinde olduklarını iyi biliyoruz. ancak biz aynı zamanda adaletli suriye davasını ve suriye halkının acısını uluslararası arenalara taşımak için tüm fırsatları değerlendirmekle ilgileniyoruz. suriye krizinin insani, siyasi ve askeri boyutlarının birbirinden ayrı tutulması gerektiğine inanıyoruz. suriye halkının acılarını siyasi kazanımlar karşılığında satmamak gerek” ifadelerini kullandı.

uluslararası suriye destek grubu üyelerinden abd ve rusya'nın uzlaşısıyla 27 şubat'ta başlayan 'saldırıların sonlandırılması' anlaşması, ilk günlerdeki yoğun ihlâl tartışmalarına karşın sürüyor.

suriye yönetimi, 14 mart’ta başlaması planlanan cenevre görüşmelerine katılabileceğini belirtmişti.

kaynak: al jazeera afp ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;