Suriye'de iç savaş
Muhaliflerin bağlantısı kesildi
Son dört buçuk aydır Halep'te muhaliflere karşı ilerleyen Esed güçleri Halep Merkez Cezaevi bölgesine yaklaştı. Halep’teki muhaliflerin kuzeyden dışarıyla bağlantısı büyük oranda kesildi.

hava destekli gerçekleştirilen operasyonla şeyh neccar, sanayi ve muşad bölgelerinden ilerleyen rejim güçleri davvar berce bölgesini de ele geçirdi.
halep’in kuşatılmasına dönük bu operasyon, kentin kuzeyden tüm bağlantılarını kesmesi ve esed güçlerini merkeze daha fazla yaklaştırması bakımından önem taşıyor.
bölgenin tamamen esed’in kontrolüne geçmesi muhaliflerin halep’in kuzey yönünden kent dışıyla bağlantısının kesilmesi anlamına geliyor.
halep’in kuzey bağlantısının büyük oranda kaybedilmesinden sonra muhaliflerin kentin dışıyla irtibatını sağlayan tek güzergah batıdaki kefer hamra ve idlib yönünde reyhanlı’ya açılan koridor kaldı.
esed güçlerinin ilerlediği koridor aynı zamanda muhaliflerle irak şam islam devleti’nin (işid) en yoğun biçimde çatıştığı bölgelerden biri.
işid en son pazartesi günü bu koridorda bulunan birçok noktayı esed güçlerine savaşmadan terk etmişti.
kaynak: al jazeera
Yorumlar