Musul operasyonu

"Musul'da 287 bin kişi evinden oldu"

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Sözcüsü Nevruz, "Musul kent merkezinin batı yakasında evlerinden olan sivillerin sayısı 57 bine, tüm kent düzeyinde ise 287 bine ulaştı" açıklamasını yaptı.

[Fotoğraf: Reuters]

irak'ın musul kent merkezinin batı yakasının işid'den geri alınmasına yönelik askeri operasyon sürerken, siviller kentin kurtarılan doğu yakasındaki evlerine dönmeye devam ediyor.

irak göç ve göçmenler bakanlığı sözcüsü settar nevruz aa'ya yaptığı açıklamada, "musul kent merkezinin batı yakasında evlerinden olan sivillerin sayısı 57 bine, tüm kent düzeyinde ise 287 bine ulaştı" dedi.

bunun yanında musul'un işid'den kurtarılan doğu yakasına sivillerin dönüşlerinin sürdüğünü belirten nevruz, "kurtarılan doğu yakasında kendi istekleri doğrultusunda şimdiye kadar 72 bin sivil evine döndü" bilgisini verdi.

bakanlığın, kentin batı yakasına 19 şubat'ta başlatılan operasyondan bu yana ilk kez insani yardım gönderdiğine değinen nevruz, "kısa süre önce işid'den geri alınan vadi el hacer bölgesine yaklaşık 35 ton gıda ve insani yardım ulaştırıldı. batı yakasında insanlar ciddi gıda sıkıntısı yaşadığından bu tür yardımların devamı gelecektir" diye konuştu.

irak başbakanı haydar ibadi, 17 ekim'de musul'u işid'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren irak güçleri, 19 şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerinin işid'den kurtarılması için operasyon başlatmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;