Avustralya Açık

Nadal'a ilk turda Tomic

Erkekler tenisinin bir numarası Rafael Nadal, Avustralya Açık'ın ilk turunda ev sahibi ülkeden Bernard Tomic ile karşılaşacak.

Konular: Tenis, Rafael Nadal, Spor
Nadal Avustralya Açık'a hazırlık niteliğindeki Katar Açık'ta şampiyon olarak formda olduğunu gösterdi. [Reuters]
geçtiğimiz yıl sakatlığı yüzünden melbourne'da mücadele edemeyen nadal'ın rakibi tomic, dünya klasmanında 52'nci sırada. 
 
iki tenisçi bugüne kadar sadece bir kez karşılaştı. nadal, 2011 avustralya açık üçüncü tur maçında tomic'e set vermemişti.
 
iki numaralı seribaşı novak djokovic ilk turda slovak lukas lacko ile eşleşti. sırp tenisçi, avustralya açık'ı art arda dört ve toplamda beşinci kez kazanmak için mücadele edecek. 
 
melbourne'da üç kez final oynayan andy murray'nin ilk turdaki rakibi japon go soeda. murray'nin çeyrek finalde 17 grand slam turnuvası şampiyonu roger federer ile karşılaşma ihtimali var.  
 
yılın ilk grand slam turnuvasını dört kez kazanan federer ilk turda avustralyalı james duckworth ile oynayacak. 
 
kadınlarda büyük favori serena williams turnuvayı 18 yaşındaki avustralyalı ashleigh barty ile yapacağı maçla açacak. avustralya'da beş şampiyonluğu bulunan dünyanın bir numarası, geçtiğimiz yıl çeyrek finalde elenmişti.
 
son iki yılın tek kadınlar şampiyonu victoria azarenka'nın ilk turdaki rakibi isveçli johanna larsson. 90 numara larsson üç kez mücadele ettiği avustralya açık'ta ilk turu hiç geçemedi.
 
turnuva 13 ocak pazartesi günü başlayacak, 26 ocak'ta sona erecek. türk tenisçiler marsel ilhan ve çağla büyükakçay eleme turlarını geçemedikleri için ana tablo maçlarında yer almayacak. 
 
kaynak: ajanslar 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;